Dečja stomatologija

Decija Stomatologija - Stomatoloska ordinacija Beograd

Savetovanjem o pravilnim navikama u ishrani i održavanju oralne higijene, redovnim kontrolnim pregledima, primenom preventivnih programa nastojimo da kod najmlađih pacijenata ostvarimo moto prakse Kolmident-a: “Svoji zubi za ceo život!”

Prvi pregled je sačuvan za upoznavanje “malog pacijenta” sa stomatologom, ordinacijom, mašinom i instrumentima. Pri ovoj poseti može se sprovesti uklanjanje mekih naslaga i fluorizacija zuba što deca rado prihvataju.

Znamo da su mališani “osetljivi” na pohvale i nagrade, tako da ih u Kolmident stomatološkim ordinacijama uvek očekuju prigodni pokloni.

Važnost mlečnih zuba kao posledica činjenice da se vremenom menjaju i “ispadaju” neopravdano je umanjena. Mlečni zubi, zdravi ili na vreme sanirani, obezbeđuju pravilan razvoj lica i vilica, ishranu i govor deteta, kao i pravilan raspored stalnih zuba.

U sanaciji mlečnih zuba Kolmident stomatološke ordinacije koriste glasjonomerne ispune koji otpuštanjem fluorida štite saniran zub od nastanka sekundarnog karijesa (“karijes oko plombe”), a zube u njegovoj okolini od početnih demineralizacija.

U preventivne programe se ubrajaju fluorizacija zuba (visokokoncentrovanim fluornim lakovima i gelovima) i zalivanje fisura.

Zalivanje fisura je bezbolna, neinvazivna procedura (“nema rada mašinom”) kojom se primenom posebnog materijala, zalivača, štite grizne površine mlečnih i stalnih bočnih zuba od nastanka karijesa.

Ako je već nastao kvar na stalnom zubu minimalno invazivnom tehnikom ćemo ga sanirati, a zub zbrinuti kvalitetnim kompozitnim ispunima koji poseduju anti-plak efekat i otpuštaju fluoride (SHOFU GIOMER).

Pri svakoj poseti Kolmident ordinacijama, sve naše pacijente očekuje besplatan tretman zuba ToothMousse pastom. Ovaj preparat, poznat još kao “tečna gleđ”, sadrži jone kalcijuma i fosfata, koji se inače nalaze u zubnom tkivu, pa na ovaj način jačaju zub i pomažu u remineralizaciji početnih karijesnih lezija (“bele mrlje na zubu”). Preparat nema neželjenih sistemskih efekata, pa se preporučuje maloj deci i trudnicama.