Beljenje zuba

Beljenje zuba Stomatoloska ordinacija Beograd Kolmident

Beljenje zuba je potpuno bezbedna procedura estetske stomatologije. Beli i blistavi zubi ulepšavaju i podmlađuju svako lice i nesumnjivo su postali imperativ savremenog doba.

Zadovoljni pacijenti koji su kroz ovu proceduru prošli bez neprijatnosti, a od nje dobili samo na zadovoljstvu i kvalitetu života su razlog zašto je beljenje zuba postalo jedna od intervencija koje Kolmident stomatološka ordinacija rado preporučuju.

Beljenje zuba može biti ordinacijsko ili kućno.

Ordinacijsko se obavlja u ambulantnim uslovima uz primenu lasera ili sistema Dash (DiscusDental, USA). Prednost ovih procedura je što se beljenje završava u jednoj poseti i pod kontrolom je stomatologa.

Kućno beljenje podrazumeva da se u ordinaciji pacijentu uzme otisak zuba na bazi koga se izrađuje splint (folija) koji se predaje pacijentu zajedno sa tubom izbeljivača (NiteWhite ACP, DiscusDental, USA). Pacijent, prethodno obučen u ordinaciji, noću, dok spava, nosi splint ispunjen izbeljivačem. Već, posle 2-3 noći, zubi su značajno izbeljeni. Pacijent sam kontroliše tok izbeljivanja i prekida proceduru onda kada postane zadovoljan postignutim efektom.

Iskustvo Kolmident stomatološke ordinacija je pokazalo da je dovoljno korišćenje izbeljivača 10-14 dana da bi se postigla željena boja, a značajna pogodnost je što u tubi uvek ostane dovoljno izbeljivača, tako da se procedura može neki drugi put ponoviti. Kao posebnu stavku, ističemo beljenje devitalizovanih (“mrtvih”) zuba. Pacijenti sa lečenim zubima se vremenom suočavaju sa neprijatnošću njihovog tamnjenja i promene boje koje su u vidljivoj zoni estetski neprihvatljive. Beljenje devitalizovanih zuba podrazumeva unošenje izbeljivača u zub od strane stomatologa, koji se menja na 7 dana. Potrebne su 2-3 posete kojima se, u kombinaciji sa drugim metodama izbeljivanja, postižu zadovoljavajući rezultati.